A 3 legjobb ásvány ekcémára

Az ásványok hatásai ekcémás bőrre

Mi is az az ekcéma?

Az ekcéma nem más, mint a bőr felszíni gyulladása, és a világ népességének tizedét érinti napjainkban. Igen kellemetlen, gyakran a mindennapokat is hátráltató, nehézkesen kezelhető betegség ez, ami csökkentheti az életminőséget. Az ekcéma legjellemzőbb tünete a gyulladt, kipirosodott bőr és a viszketés. Általában súlyos bőrszárazság és kirepedezett bőr kíséri, s nem ritka, hogy ezeket a sebeket el is vakarjuk.
Ekcéma leggyakrabban a végtagokon, a kézfejen és a könyökhajlatban alakul ki. A tünetek rendszerint a nyári hónapokban spontán javulásnak indulnak, míg télen a bőr szárazabb, emiatt a gyulladás is hajlamos belobbanni.

Az ekcéma és a holisztikus kristálygyógyászat

Az ekcéma holisztikus gyógyászati szempontból a köldök csakra és gyökér csakra területével hozható összefüggésbe. Hűsítő, bőrnyugtató hatású ásványokkal érdemes kísérletezni, amik e csakrákra hatnak és energetikai támogatást nyújtanak az ekcémából való felépüléshez. A kristálygyógyászat - a hagyományok és a népi megfigyelések alapján - pozitív hatást tulajdonít az ásványoknak, ezért az orvosi kezelés hatékony kiegészítője lehet az alább felsorolt ásványokból készült karkötő viselése.

Az ásványok a bőrrel folyamatosan érintkezve fejtik ki jótékony hatásaikat. Pozitív rezgéseikkel elősegítik a gyógyulást, csökkentik a bőrirritációt, támogatják az egészséges immunválaszt és fokozzák a nyirok-méregtelenítést.

Ásványok ekcémára

Aventurin

Az aventurin az egyik leghatékonyabb ásvány bármilyen bőrkiütésre, bőrgyulladásra, allergiára és pattanások kezelésére. Enyhíti az ekcéma okozta viszketést és pirosságot. Csökkenti a gyulladást és megnyugtatja a bőrt. Még intenzívebbé tehetjük az aventurin hatását, ha fürdés közben is viseljük a karkötőt.

Ametiszt

Az ametiszt a nyugalom ásványa, a lélek mellett a testre is pozitív hatással van. Megnyugtatja a gyulladt, kisebesedett bőrt, elősegíti a hámlasztást és segíti a kiszáradt bőr helyreállítását. Mentálisan is segíti a gyógyulást. Az ekcéma gyakran lelki eredetű betegség, az ametiszt pedig ezen a fronton is támaszt nyújt.

Karneol

Ez a vörös ásvány összehangolja a belső szervek működését, jótékony hatással van a bőrre, májra, epére és az anyagcserére. Segít a fertőzések kialakulásának megakadályozásában, valamint a gombás fertőzéseken. Hatékony lehet gennyedző, ekcéma okozta sebek kiegészítő kezeléseként.

Figyelem! Az ásványokkal történő holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást, csupán az orvosilag előírt kezelés kiegészítője lehet.