Ásványok, amiket ajándékozz a barátaidnak

A barátság ásványai, a barátság színei

Általában véve a narancssárga, barack és bézs árnyalatok azok, amik a barátsághoz kapcsolhatók a kristálytörténet szerint. Érdemes megfigyelni, hogy a legtöbben amikor ajándékot keresünk a barátaink számára, tudattalanul a sárgás-bézses árnyalatok irányába tendálunk. Ezek a színek magukban foglalják az odaadás, gondoskodás, együttérzés és a szeretet energiáit.

Ha ásványt szeretnél ajándékba adni, a legjobb forma egyértelműen az ásványékszer. Ebben az esetben két ajándékot is adsz: egy szemrevaló kiegészítőt és egy nagy adag pozitív energiát.
A legszebb pedig, hogy az ajándékozottnak mindig te fogsz az eszébe jutni erről az apró kedvességről.

A teljesség igénye nélkül válogathatsz a karneol, citrin, álom achát, bambuszlevél achát, barna jáspis, barna jáde, fehér angelit ásványokból készült ékszerek között, amelyek színe a kristálytörténet szerint a leginkább összefüggésbe hozható a barátsággal.

Ne aggódj, ha a sárgás árnyalatok és a világos színek nem annyira a te világod. Választhatsz más szempont szerint is ásványt, amivel erősítheted a barátaiddal a közöttetek lévő köteléket.

A mélykék színű lapis lazuli drágakövet egyes kultúrák a barátság kövének tekintik. A torok csakrához és a harmadik szem csakrához kapcsolódik, így kiváló eszköz a hatékonyabb kommunikációhoz. Ez az ásvány fokozza az együttérzést és az empátiát, segít abban, hogy bele tudjunk helyezkedni a másik nézőpontjába, és több oldalról is megvizsgáljuk a történéseket. Megerősíti és ápolja kapcsolatainkat.

A narancssárga és bézs árnyalatok mellett tehát a kéket is a barátság színeihez kapcsoljuk. A kalcedon a torok csakrához kapcsolódik, segítségével erősebb köteléket alakíthatunk ki a barátainkkal. Nevetéssel és boldogsággal ajándékoz meg, nyitottá és kommunikatívvá tesz. A kalcedon a legjobb választás, ha egy nehéz helyzetben a támogatásod szeretnéd kimutatni a barátaidnak.

Természetesen nem maradhat el a legfontosabb ásvány sem, ha szeretetről van szó, ez pedig nem más, mint a rózsakvarc. Megnyitja a szívcsakrát, s energetikailag feltölt. Komfortérzettel és magabiztossággal tölti el viselőjét. Általánosságban a legnépszerűbb ajándékozandó kristály. Az egyik legszebb gesztus, ha rózsakvarc karkötőt viselsz te is és a barátod is, így biztos lehetsz abban, hogy kapcsolatotok hosszú időn át tart majd.

Hogyan ajándékozz ásványt a barátaidnak

A legfontosabb, hogy amikor ásványt választasz, hallgass a megérzéseidre. Gondolj arra a személyre, akinek kristályt szeretnél ajándékozni, s képzeld el, melyik ásvány illene hozzá a leginkább.

Melyik kristályt látod magad előtt először, ha a barátodra gondolsz?

Valószínűleg pontosan erre az ásványra lesz szüksége.


Miután kiválasztottad az ásványt, vagy ásvány ékszert amit ajándékba szánsz, ne felejtsd el megtisztítani és feltölteni, hogy tiszta, erős energiával ajándékozd meg a szerettedet. Dobozold be, s add át az illetőnek.

Összefoglalva

A barátságok megérik az időt, a befektetett energiát és erőfeszítést. Nekünk, embereknek szükségünk van arra, hogy mély kapcsolatokat éljünk meg, ezért ne hagyjuk, hogy a mindennapok történései miatt a barátságok ápolása háttérbe szoruljon. A kapcsolatok ápolása ugyanolyan fontos, mint például a munkahelyi megbeszélés. Szükség van ezen kötelékek erősítésére ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet élhessünk.