Melyik kézen viseld az ásványkarkötőt?

Az ásványok a test hét energiaközpontjával, hét csakrájával működnek együtt. A csakrákon keresztül feloldják a testünkben lévő energiablokkokat, ezzel javítva az életminőségünkön. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki a gyógyító ásványok energiájából, érdemes tudatosan viselni őket. A test két oldala két különböző energiát testesít meg, így viseld a karkötőt annak megfelelően, hogy éppen mi a rövidtávú célod.

"Melyik kezemen hordjam az ásványkarkötőt?"

Bal kéz - A befogadó kéz

Ha a bal kézen viseled az ásványkarkötőt, akkor főként a női energiát táplálod, mivel a bal felünk a női oldal, a "jin" oldal. A befogadó oldallal a környezet energiáit fogadjuk be, energiákat veszünk át a testünkön és a kristályokon keresztül. Nézzünk egy egyszerű példát: ha támogatásra, szeretetenergiára van szükséged, viselj rózsakvarc karkötőt a bal csuklódon, hogy minél hatékonyabban vehesd fel a környezetedből ezt az energiát. A bal oldal a személyes növekedés, fejlődés és a belső munka oldala is, továbbá hatással van a kapcsolatainkra, a másokhoz való hozzáállásunkra. Ez az empatikus oldalunk is. Az elme megnyugtatására használt ásványokat is érdemes a bal csuklón viselni, például ametisztet, rózsakvarcot, amazonitot, tigrisszemet.

Jobb kéz - A leadó kéz

A testünk jobb oldala a férfi energiákat testesíti meg, ez a "jang" oldalunk. A jobb oldal megtestesíti a méregtelenítést, az energia kivetülését. Ez az az oldal, ahol az energia kiáramlik a testünkből. Ha harag vagy düh gyülemlett fel benned, a jobb kezeden viseld az ásványkarkötőt, ezáltal könnyebben elengedheted mindazokat az érzéseket, amelyek nem szolgálnak. A jobb oldalhoz kapcsolódik a kommunikáció és a másokkal való kapcsolatteremtés is. Az emberi kapcsolataink fejlesztéséhez is ezt az oldalt érdemes választani. A kristálygyógyászok szerint a shungitot, hegyikristályt, fekete turmalint és az ónixot mindig a jobb kézen érdemes viselni.

Összefoglalva

A bal kéz a befogadást jelenti - viseld a bal csuklódon az ásványkarkötőd, ha szeretnéd, hogy a gyógyító energiák átjárják a szellemed és tested. A jobb kéz az elengedést szimbolizálja - ha negatív érzelmek gyűltek fel benned, viselj a jobb kezeden elengedést segítő ásványkarkötőt.